De kan være lidt mere utrygge. Lidt mere tilbageholdende over for fremmede. Og langt sværere at køre ind. 

For helt fysisk har børn født lige før eller under corona primært været i hænderne på forældrene. Og det kan mærkes, når de starter i dagplejen, mener dagplejer Jannie Frandsen fra Ribe. 

”Vi er begyndt at få de første ’coronabørn’, altså børn, der er født lige omkring pandemiens start, og det er noget, vi taler meget om i dagplejegruppen. For vi kan mærke tydelig forskel,” siger Jannie Frandsen der peger coronaens konsekvenser for de mindste. Læs mere her:

 https://www.fagbladetfoa.dk/Artikler/2021/04/08/Dagplejere-Boern-foedt-under-corona-er-svaerere-at-koere-ind?utm_campaign=Uge14-2019&utm_content=n&utm_medium=&utm_source=Fagbladet%20FOA%20Nyhedsbrev&utm_term=&fbclid=IwAR1J1rsWW12khyD2EIt_su3rf_c20-araMI-MTLtpa4EvJyyKYQ6t63vDMM

 Vi kunne også vælge at se sådan på det, at børnene har fået et stabilt grundlag for at tilknytte sig, når de på den måde har været sammen med deres nærmeste familie, og at det er sundt og naturligt, at de foretrækker dem og det, de kender.

Usikkerhed og tvivl om, hvorvidt det er godt for børnene, at blive afleveret, det kan gøre det sværere for dem at vænne sig til at undvære deres kendte omgivelser.

At etablere et godt forældresamarbejde kan hjælpe børnene på vej, og det kan give forældrene ro til at vælge, hvad der er bedst for dem. Et godt forældresamarbejde kan støttes med Marte Meo metoden.

🙂🙂🙂🙂🙂