Grundlæggende leg:-D

Hvad skal vi lege?

Mennesker har til alle tider leget, i dag er vi blevet mere opmærksomme på legens betydning, netop som legen er ved at blive fortrængt for læring. Men legen kan ikke holdes nede, den er alle tilstedeværende. Vi leger med babyer, vi har en legende tilgang til kærester, vi leger for alvor, og vi leger for sjov.

Grundlæggende lege har et tema, som for eksempel imitation og spejling; det er uforlignelige lege for alle aldre i forskellige udformninger. Med babyen er det ansigtsudtryk, hvor det skøre og overraskende er selve legen. Leg gæt og grinmasser, eller Kongens efterfølger, det er helt grundlæggende lege, og de kan have mange udformninger med samme tema, som imitation og spejling.

🙂🙂🙂🙂🙂

Gemmeleg - en klassisk leg i mange udformninger!

Gemmeleg er en klassiker. Vi leger gemmeleg på mange forskellige måder afhængig af alder og antal af deltagere.

 • Vi starter med Borte - tit, bare med lukkede og åbne øjne, kan den leges med alle aldre og hvor som helst.
 • Vi kan gemme os bag solbriller, under hatte, ved at se ned/væk og så videre.
 • Vi kan også lege en variation med Kimsleg, ting kan samles, beses og gemmes under et klæde, hvem kan så huske flest ting.
 • Vi leger gerne Tampen brænder, gem en ting, mens den anden ikke ser det, og guid så den anden til at finde tingen ved at sige: det brænder til højre/venstre/oppe/nede og så videre.
 • Vi leger en variation af gemmeleg, når vi leger Spark til dåsen, den, der er den, tæller ved dåsen, de andre gemmer sig imens, bliver man fundet, gælder det om at komme først tilbage til dåsen.
 • Vi kan gemme ting i lommen, i hånden, under trøjen og så videre, der er utallige variationer, det er bare at begynde at lege.

At lege styrker lyst og initiativrigdom, det er livgivende i sig selv.

🙂🙂🙂🙂🙂

Tips til alletiders leg

Nyt i lov om dagtilbud 2018, børns leg! Men hvad skal vi så lege?

 • Prøv et evigt aktuelt legetema for alle aldre: Jagten. Den former sig fra Nu kommer der en lille mus, Jæger-fange-findelege, til Indkøbs leg på jagt efter tilbud og gode fødeemner. For vi skal lære mange måder at skaffe føden på, og det er, når alt kommer til alt, det vi lever af, kærlige samspil og god mad, - og så kan alle være med i legen.

 

 • Vi kan også lege lave mad og spise/drikke. Det vedgår os alle fra vugge til grav, vi skal have noget at spise med jævne mellemrum, så det er ikke bare noget, vi leger, selvom det er en god leg, - at lade som om vi plukker, hakker, rører, koger, bager, smager og siger uhmmm, til det der kom ud af anstrengelserne. Ligesom det at eksperimentere med smag og konsistens i nye sammensætninger, det er en uforlignelig leg med sanserne.

 

 • Endnu en leg der aldrig går af mode, det er gæt og grinmasser. At lave ansigter til hinanden, at spejle hinanden og at lege med ansigtsudtryk, det går an i alle aldre. Samtidig som det er en leg, så er det også ramme alvor, det at lege med og blive bevidste om sit eget og andres udtryk, for det er vigtig social aktivitet til hele livet.

 

 • Vi kan også lege med toner, lyde og med ord. Det kan være musisk som at gentage eller at samstemme, men det kan også være som turtagning, din lyd, min lyd, din lyd, min lyd, din lyd og så videre. Det er uendelige muligheder for at lege sammen - det kræver ikke legetøj, remedier eller særlige rum, det kræver kun kærlige medmenneskelige samspil.

😉😘🤔🙃🤒😋😲🤨😥🙂🤭😎

Selv solen står op!
- hver dag!

"OP" siger den to årige, står på tæer og rækker armene op. Vi leger, når vi klatrer; på stole; på trapper; i træer; i bjerge og meget mere. Det er også klassiske lege. Mennesker stræber, og op vil vi, for så kan vi lettere få overblik og overskue verden!

Vi er mennesker, og vi blev mennesker, da vi rejste os op og fik hænderne fri til andre gøremål.

 • OP at stå
 • Klatre OP
 • Op til overblik

Det er derfor både naturlige aktiviteter og meget menneskeligt. De tidlige mennesker var på vandring, og de bar deres børn, indtil de selv kunne gå. Men vi holder ikke op med at stræbe opad:-)