8.4.2018 Værdier?

https://www.altinget.dk/uddannelse/artikel/rasch-christensen-livsnerven-i-skolens-boernesyn-er-vaerdier-ikke-viden#.WsMrwPYz3XM.linkedin

KLUMME: Børn skal have lov til at være børn, og det kan nok så meget forskning og pædagogisk faglighed ikke lave om på. Fundamentet for danske skoler og dagtilbud er nemlig ikke viden, men værdier, skriver Andreas Rasch-Christensen.

I klummen står der blandt andet:

Forskning udgør ikke hele fundamentet
Det er godt at lade sig inspirere af forskning, men dagtilbud og skolers udvikling kan ikke kun funderes på det. Kittet er normer og værdier.

Livsnerven i danske dagtilbud skal være et børnesyn, hvor det at være barn har en værdi i sig selv.

Så det bliver spændende, at se hvilke normer og værdier, der får lov til at udvikle sig, når den ny styrkede læreplan for dagtilbud, bliver taget i brug.

🤭😉🤨😲🙃

7.4.2018 Dannelse starter i daginstitutionen.

https://www.via.dk/efter-og-videreuddannelse/paedagogik-laering/kvalitet-i-dagtilbud

Se mere om den ny styrkede læreplan på ovenstående link.

Nu hvor der skal mere fokus på dannelse, leg og læring, så kan man blive klædt på til det nye med f.eks. et kursus/modul.

Eller man kan tage uddannelse i Marte Meo, helt enkelt :0)

🙂🙂🙂🙂🙂

6.4.2018 Musik gør børn klogere

https://politiken.dk/kultur/art6409829/Musikundervisning-gør-børn-mere-lærenemme

Ny forskning viser at børn klarer sig bedre i skolen, når de får undervisning i musik ud over deres almindelige skoletid. Se op for det :0)

5.4.2018 Ny bog: Bæredygtig pædagogik

Bæredygtig pædagogik tager udgangspunkt i den overbevisning, at vi alle har en grundmenneskelig forpligtelse til at bidrage til at skabe optimale muligheder for vores medmennesker, så den enkeltes kompetencer og potentiale udfoldes og udvikles optimalt. Det er ikke kun til det fælles bedste, men også til vores eget. Den store tanke er, at vi som enkeltindivider og som fællesskab har et ansvar og en forpligtelse over for os selv, over for hinanden - og i yderste konsekvens over for klodens tilstand.

http://dpf.dk/produkt/bog/baeredygtig-paedagogik-praksisudvikling

Bæredygtig pædagogik, det må da være økologisk, eller hvad?

🙂🙂🙂🙂🙂

4.4.2018 Ny bog

Ny bog om børns venskaber:

Det store blandt de små - om små børns venskaber

   
Denne bog tager afsæt i den viden, vi har om børns venskaber fra den seneste danske forskning på børneområdet, og tilbyder perspektiver på og blikke for venskaber blandt børn.

3.4.2018 Irsk Marte Meo er også for børn med særlige behov

2.4.2018 2. påskedag

Det har været flot solskinsvejr over Danmark i dag, lidt forskelligt hvor længe det holdt :0)

https://www.mm.dk/artikel/hvad-er-egentlig-meningen-med-dit-arbejde?ref=newsletter&refid=78&SNSubscribed=true&utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=e-mail&utm_campaign=

Mening er ansættelsens Umami

Hvis kultur giver holdånd og fællesskab, så giver mening motivation, energi og lyst til at gøre noget ekstra godt. Så enkelt kan det vel siges.

ja, det lyder ganske enkelt, men er måske ikke helt så enkelt i den virkelige verden for de fleste af os almindelige mennesker.

Lever vi for at arbejde, eller arbejder vi for at leve, sådan kan man også vende det. For hvad er det gode liv, for dig, for barnet eller for mig? giver det mening?

🙂🙂🙂🙂🙂

1.4.2018 Dagen for aprilsnar. Sprog?

31.3.2018 Spejlcellesystemet

Ifølge Joakim Bauer (2006) danner spejlcellesystemet evnen til at erkende sig selv, og hvad der foregår i andre mennesker. Dvs spejlcellesystemet er grundlag for følelsesmæssig intelligens. Det skaber resonans mellem mennesker ofte ubevidst, eks tænker vi ikke over, hvordan vi går på gaden, men vi går sjældent ind i hinanden.

Spejlcellesystemet forbinder vores følelser med vores handlinger, og det vi ser andre gøre, sådan at forstå, at det sete aktivere samme følelse i os, som om det var egne handlinger. Spejlcellesystemet lærer også mennesker at producere forestillinger om handlinger, altså tanker om handlinger, og på denne måde kan der skabes forbindelse mellem refleksion og eksplicitering af kropssprog, tonefald, ansigts- og følelsesudtryk.

🙂🙂🙂🙂🙂 

30.3.2018 Et barneperspektiv

Om udvikling af selvværd og selvstændighed.

Hver gang du gør noget for barnet, som barnet egentlig godt kan selv, så fortæller du barnet, at barnet ikke er god nok/ikke kan gøre det godt nok. Det nedbryder barnets selvværd.

Hver gang du støtter og opmuntrer barnet til at prøve, så udvikler barnet sit selvværd. Du viser, at du tror på barnets (mulige) mestring.

Det er ikke det samme, som at barnet altid skal gøre det selv, som barnet kan selv. Tværtimod er der et omvendt fortegn, for barnet kan have brug for udviklingsstøtte på forskellig måde alt efter dagsform og situationen. 

 🙂🙂🙂🙂🙂

29.3.2018 Delt forår

Foråret kom i form af sol til Nordjylland, og sne til Bornholm, landet derimellem fik lidt af hvert.

Delt forår på arbejdsmarked. Storkonflikten blev udsat, så vi afventer endnu engang, om forligsinstitutionen kan trylle et forhandlingsforlig frem, der kan foranledige, at der bliver ro på det danske arbejdsmarked. 

Det er da en påskegave.

🙂🙂🙂

 

 

28.3.2018 Forår?

Forår forår kom nu snart, vi har ventet længe !

sang vi engang, og det kan vi vist roligt gøre igen i dette forår !

men mon ikke foråret kommer lige tilpas til det bliver sol over Danmark i påskens fridage !

🙂🙂🙂🙂🙂

så der bliver tid til dejligt samvær med familie og venner

og alle traditionerne :0)

27.3.2018 Leg med mere

Når de voksne leger, så videreføre de f.eks traditioner til de næste generationer.

Legen udspringer på den måde af egen aktivitet sat i en meningsfuld sammenhæng. Familie traditioner er kulturer og strukturer, der formidles gennem lege f.eks årstider som påske og forår.

Påskelege til dejligt samvær kan være Tampen brænder med påskeæg, synge sammen enten højtidssange eller børnesange, når man synger sammen, så samstemmer man med hinanden, det er godt samspil. Man kan også male påskeæg, og se om man kan puste indholdet ud af ægget, så det kan holde lige så længe, som den tynde skal kan uden at knække. Eller man kan koge æg med løgskaller, så bliver de smukt gule uden på.

Der er nok at tage fat på i påsken, hvis man har fri og tid til familien, så en rask påskefrokost er heller ikke af vejen, nu vi er danske og særligt gode til at hygge omkring måltider :0)

26.3.2018 Påske traditioner

Nu nærmer påsken sig, og det er tid til at tage de gamle traditioner frem:

Klippe gækkebreve, med fine mønstre, skrive et lille vers, og sende til en ven uden afsender. Gætter din ven, må du hoste op med et påskeæg, men kan din ven ikke gætte dig, så skylder din ven dig et påskeæg.

Det kan også være, at du får besøg af en påskehare, så må du ud og lede efter de påskeæg, den har lagt til dig.

Det er også tid til at så karse, gør du det i dag, så kan karsen måske nå at blive spiselig til påskedag.

Der er sikkert flere traditioner til påske, dette var blot tre små lege, hvor alle kan være med store som små.

💋💋💋💋💋

gok, gok, gok

eller var det gæk, gæk, gæk,

mit navn er blevet væk

Hvad med at møde andre sider?

Du kan blive positivt overrasket