17.12.2017 Stille børn!

https://www.kristeligt-dagblad.dk/debat/lektor-hvorfor-maa-boern-ikke-vaere-stille

Artiklen fra Kristeligt dagblad af Mikkel Snorre Wilms Boysen ph.d. og lektor, Professionshøjskolen Absalon handler om, at stille børn ikke nødvendigvis er hæmmede børn.

Det er en ensidig opfattelse i tiden, at børn skal have mundtlig gennemslagskraft. Der henvises til TV2s Pisk eller gulerod, hvor et succeskriterium er, at børnene kan byde ind, række hånden op og deltage i en fælles samtale. Stillet op mod at store tænkere har været betragtet som stille, at for at samarbejde må man i højere grad kunne lytte end tale, og at det (i skolen)er et større behov for omgivelserne end for barnet selv, at få italesat tanker.

I daginstituioner er det samme opfattelse i tiden, at børn skal have udviklet mundtlige kompetencer. Det vil sige, at der faktisk er et lovkrav for at sikre barnets udvikling af sprog. Der kan også i daginstitutioner være udfordringer i at være en stille person, for hvor er der plads til at tænke, når der er 22-25 børn i samme rum. For slet ikke at snakke om, hvem der har mulighed for at høre, det der bliver sagt, med mindre det bliver sagt temmelig højt.

🙂🙂🙂🙂🙂

 

16.12. 2017

TTT tegn til(-)taler

Trykkenissens talegaver tilsendes

Tre tér taler: 

Tid til tanker!

 

Timeout til travlhed, 

triviel tidens tand 

Temmelig, tåbelig, tom 

trang til ting

 

Tempo tapper trivsel, 

tag tiden tilbage

Til tavshed, tanker, 

tiltro til tullen

 

Tågede tegn trods

tempo, tiden tikker

Tegn til trods, 

tilbage til tiden

 

Tusinde tanker tilgode, 

tøven tillægger talentet 

Tvivlen tålemodig tager 

tiden tilbage, tillykke ;-)

 

Til tidens tanker!

Takketale til Tullen

Trykkenissen Tullens tanke,  

tilsmiler tusindevis tegntiltaler

 

 

 

15.12.2017 Måltider sammen

https://videnskab.dk/krop-sundhed/studie-born-i-familier-der-spiser-sammen-er-sundere-og-mere-velfungerende?utm_source=vores%20nyhedsbrev&utm_campaign=1fa7c7739b-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_15&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-1fa7c7739b-240015293

Ovenstående link fortæller om børn af familier, der spiser deres måltider sammen, de har bedre trivsel, sundere madvaner, bedre sociel færdigheder osv.

Det er god viden at få dokumenteret, at en kerneopgave i familien har så mange positive sider. Det gælder sikkert også for institutioner, at der hvor man sidder sammen om måltidet, der hvor man bruger måltidet som en aktivitet i hverdagen, der udvikler børnene bedre sociale færdigheder, de trives bedre og de får sundere madvaner.

🙂🙂🙂🙂🙂

14.12.2017 Kedsomhed

Lad dine børn kede sig ;-)

http://politiken.dk/viden/art6243038/Lad-nu-bare-dine-børn-kede-sig?utm_campaign=politiken-eftermiddag&utm_content=11-12-2017&utm_medium=email&utm_source=newsletter_redaktionel

Børn bliver mere selvstændige og kreative af at kede sig, der er vigtig læring i, at børn får tid til at kede sig. Digitale medier sluger tiden fra at dagdrømme, finde på nye lege og etablere venskaber, det står der mere om i ovenstående link.

 

13.12.2017 Luciadag

I dag er det Luciadag, det er en tradition, at piger i hvide kjoler går rundt og synger, mens de deler lækre brød ud, til de trængende.

En tradition for de socialt indstillede, i det hele taget er traditioner sociale handlinger, der skal styrke fællesskabsfølelser ved gentagelser. Når vi udfører traditionerne, så bekræfter vi fællesskabet.

😙😙😙😙😙

Ikke nok med at bekræfte fællesskabet med Luciatraditionerne, vi synkronisere også efter hinanden, når vi synger sammen.

Nu bæres lyset frem

stolt på din krone

rundt om i hus og hjem

sangen skal tone !!!!

12.12.2017 Årets dagtilbud

https://socialstyrelsen.dk/nyheder/2017/201darets-dagtilbud-2017201d-er-fundet?utm_source=Socialstyrelsens+nyhedsbrev&utm_campaign=6ec510392c-EMAIL_CAMPAIGN_2017_12_10&utm_medium=email&utm_term=0_5133c565ad-6ec510392c-45078581

Så er årets dagtilbud fundet af 3 nominerede, hvor priskomiteens fokus har ligget på: Pædagogiske læringsmiljøer med børneperspektiver.

Det blev Grangård i Vejle der løb med prisen, der blev overrakt af børne og social minister Mai Mercado.

Tillykke til Grangården 😀😀😀😀😀👍

11.12.2017 Tid sammen

http://delbart.co/2017/12/10/forskere-at-tilbringe-tid-med-din-mor-oger-hendes-forventede-levealder/

At tilbringe tid sammen er faktisk livsforlængende, det viser ovenstående link.

Godt samvær, samspil og kontakt, det er af uvurderlig betydning for vores liv og helbred.

🤩🤩🤩🤩🤩

Det gælder ikke kun for din mor, som der er skrevet om i artiklen på linket. Det gælder for alle mennesker, små og store. Det gælder hele året, ikke kun til jul. Det gælder igennem hele vores liv, ikke kun når vi er i krise, godt samvær, samspil og kontakt kan optimeres med Marte Meo.

;-)

Der er flere perspektiver på de andre sider