16.7.2017 Inklusion

https://www.avisen.dk/inklusionen-sejler-elever-faar-ikke-den-saerlige-sto_451231.aspx

Der er elever i min klasse, som ikke får den særlige støtte, de har behov for.

Sådan svarer 82 procent af lærerne i en ny undersøgelse. 23 procent svarer, at eleverne med særlige behov slet ingen støtte får.

Inklusion er et spændende begreb. I denne undersøgelse viser det sig ikke at være særlig inkluderende, det der foregår i daglig praksis i skolerne.

Hvordan kan det mon være, hvad er det for en støtte eleverne ikke får, kan eleverne overhovedet inkluderes i den almindelige skole, eller går vejen til inklusion gennem andre kanaler end direkte ind i en almindelig klasse.

Er det alene økonomiske overvejelser, der har betydning for inklusionen, så vil der fortsat blive trange kår for inklusion i daglig praksis, uanset hvad vi kalder det.

15.7.2017 Mad og samspil

Vi lever af at spise, vi kan ikke overleve uden mad, vi lever bedre med god varieret mad

vi lever for at være sammen, uden kontakt holder vi op med at leve, vi lever bedre med god kontakt

CoolCoolCoolCoolCool

14.7.2017 Sund kost

http://videnskab.dk/krop-sundhed/stort-studie-fastslaar-sund-kost-forlaenger-livet?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=c60a5c9c36-EMAIL_CAMPAIGN_2017_07_14&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-c60a5c9c36-240015293

Frugt, grøntsager og fuldkorn er vejen til et længere liv. Det er i hvert fald en del af opskriften.

For første gang kan et studie nemlig konkludere, at mennesker, der spiser sundt over en lang periode, markant nedsætter risikoen for at dø i forhold til dem, der spiser usundt. Det skriver MedPage Today.

Og man kan sagtens starte når børnene er helt små, så de lærer at spise sundt og varieret, fra de begynder at spise, det må da brede vejen til et meget langt liv.

CoolCoolCoolCoolCool

13.7.2017 Smil smitter

Når vi smiler til hinanden så smitter smilet, uvilkårligt kommer man til at spejle smilet, og det er nok til også at smitte med glæden. Selv når smilet er sat på med en bevidsthed om, at det er godt at smile, og det ikke er det spontane smil, så smitter det alligevel. Det er samtidig så viseligt indrettet, at man kan starte med et påtaget smil, og så smitte sig selv til et spontant smil.

CoolCoolCoolCoolCool

Ps i følge Barbara Fredrickson skal man have flere gange så mange smil i forhold til sure miner, for at opveje negative emotioner, så bare gi den gas med smilene!

12.7.2017 Glæde

http://videnskab.dk/kultur-samfund/derfor-bliver-du-glad-af-at-give?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=46b7784852-EMAIL_CAMPAIGN_2017_07_12&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-46b7784852-240015293

Forskere har nemlig opdaget, at en lille gruppe nerveceller bagerst i hjernen aktiverer hjernens belønningscenter, når vi giver til andre, og dermed fylder os med følelsen af glæde.

Det er da en glædelig nyhed, at videnskaben kan fortælle, hvad der sker i hjernen, når vi bliver glade af at give noget væk. Men hvorfor mon der ikke er flere, der giver mere væk, for selv at blvie glade? når vi nu bliver glade af at være generøse.

CoolCoolCool

11.7.2017 Marte Meo

20 års jubilæum - i hjertet af Marte Meo

 

      Årsmøde og Generalforsamling

          3. - 4. november 2017 på Nyborg strand

                                 20 års fødselsdag

I år har Marte Meo foreningen 20 års jubilæum det skal fejres :-)

 

Reserver allerede nu datoen, så du ikke går glip af muligheden for at møde:

       Joshe Arts     Aarts Maria     knud Hellborn

           Josje Aarts             Maria Aarts              Knud Hellborn

 

Du kan også møde dine "kollegaer", som vil vise deres spændende Marte Meo projeket, i Workshops og boder mv. og du får rig mulighed for at dele alle dine egen Marte Meo oplevelser.

Hvis du kan tænker dig at holde en wokshop og dele ud af dine Marte Meo erfareinger/oplevelser, skal du skynde dig at henvende dig til  sekretariat@martemeo.dk
Workshopsholdere får 900 kr. i rabat.

Du kan også hjælpe os med at give dagen indhold ved at melde dig til at have en bod ( ca. 1 time om fredagen), hvor du kan fremvise/fortælle om "dit projekt'"  eller andre spændende erfaringer du har haft med Marte Meo.  Kontakt gerne så hurtigt som muligt sekretariat@martemeo.dk


Vi starter fredag kl 9.00 med velkomst. Om eftermiddagen afholdes generalforsmalingen og fredag aften holder vi jubilæumsfest med lækker middag, fest og ballade.

Lørdag slutter vi af med sandwich kl 13.00.
Så træk i dit bedste festhumør, og kom til et spændende, indholdsrig og
ikke mindst festlig årsmøde/jubilæum.

 

                      dans

 

Det detaljerede programmet vil snarest blive offentliggjort, og du kan allerede nu sikre dig en plads på denne spændende konference.


Hvis du tilmelder dig inden d. 5. september får du 400 kr. i rabat.

Hvis du også vil holde en Workshop, får du yderliger 900 kr. i rabat.

Priser før 5/9 fra:     2.400 kr til 3.400 kr. for medlemmer 
Priser efter 5/9 fra:  2.800 kr. tíl 3.800 kr. for medlemmer

Hvis du ikke er medlem af foreningen har du også velkommen til at deltage.
Priser for ikke medlemmer:
Priser før 5/9 fra      2.750 kr. til 3.750 kr.
Pirser efter 5/9 fra.  3.150 kr. til 4.150 kr.

Se de detaljerede priser og tilmeld dig på dette link.

http://www.Martemeoforeningen.nemtilmeld.dk>.

                 Vi glæder os til at feste med dig. :-)

 

 

 

10.7.2017 Nu er der også kommet fokus på børn og mad i TV2

Fødevareneofobi

Fødevareneofobi er angsten for at smage på ukendte fødevarer. 

Typisk topper fødevareneofobi mellem 2- og 5-årsalderen, hvorefter den falder igen. Dette, mener man, har haft en beskyttelsesfunktion i sammenhæng med menneskets evolution: Omkring denne alder kunne børn virkelig begynde at bevæge sig omkring på egen hånd, og så var det hensigtsmæssigt, at de ikke spiste hvad som helst. Neofobi er altså en naturlig del af menneskets udvikling, og noget børn typisk vokser fra med alderen.

Kilde: Smag for livet

http://livsstil.tv2.dk/mad/2017-07-09-derfor-bliver-dit-barn-kraesent-ja-det-er-din-skyld

Det er derfor helt naturligt, at børn er forsigtige med, hvad de putter i munden, og at børn skal reagere med forsigtighed, på det de voksne ikke spiser, for børn lærer, hvad der kan spises af at spejle de voksne, når de spiser.

I øvrigt er det en erfaring, at børn er nysgerrige efter det, de voksne spiser, og gerne vil prøve det samme, samt at børn gerne vil kunne se, hvad det er de putter i munden. Så alt for meget sammenblandet bliver hurtigt for uoverskueligt. Det er alt andet lige også lettere at se, hvad det forskellige er, lære smagen og konsistensen at kende, når der er adskilte ting på tallerknen.

Det er også vigtigt for trygheden ved at smage på nyt, at der er noget kendt, som barnet kan spise sig mæt i. For børns nysgerrrighed kommer frem, når de er trygge og veltilpasse, og angst fjerner lysten til at prøve nyt.

Kan li'

Samspil og kontakt med mere

Jeg kan anbefale at følge link til mere samspil og kontakt.