28-Maj-2017

Venskaber

http://politiken.dk/forbrugogliv/art5958290/S%C3%A5dan-styrker-du-dit-barns-venskaber
Selv småbørn kan være venner, men ligesom så meget andet, så har de brug for hjælp fra voksne til at være gode venner, står der i Politikken i dag.
Professor Stig Brostrøm giver gode råd om, hvordan de voksne omkring småbørn kan hjælpe med, at børn får venner, styrker venskaber og åbner op for at være venner også i større fællesskaber end den typiske tosomhed piger ofte deler.

27.5.2017 At være anderledes eller at være unik og personlig

Hvordan kan det være, at det er helt OK at være unik og en personlighed, men at det at være anderledes, det ofte forbindes med at være mærkelig.

Hvor anderledes må man være, uden at det betyder, at man bliver ekskluderet, for en unik personlighed er velkommen i fællesskabet. I grunden er vi jo alle unikke, men anderledes det kan være socialt uacceptabelt, så en balance mellem det unikke og det anderledes er at foretrække.

Tidligere opdragede man børn, så var der en periode, hvor man socialiserede børn, og nu danner vi børnene. I grunden er det nok det samme, børn kan ikke bare være, som de er, de skal opdrages, socialiseres, dannes så de kan indgå i fællssskabet i netop den kultur de vokser op i.

26.5.2017 Miniferie?

Der er sommer i Danmark, og det er meget heldigt, at sommeren falder i en periode, hvor rigtig mange har ferie/fri/forlænget weekend.

Så pas på solen, danskere og andre der har opholdt sig i længere tid i et klima, hvor der ikke har været mulighed for bar hud med sol på, også selvom man er mørk i huden, så skal man passe på. Der lufter dejligt, og man leger måske, løber rundt, og så får man det varmt og smider noget af tøjet. Det er lige derfor, at man bliver skoldet, og når man skal til karneval i Aalborg, så kan der være mange, der slet ikke tænker sig ret meget om, men sikke en fest det kan blive, med sol og sommervejr til at danse samba. Danse samba rytme er godt for mennesker at synkronisere sig efter, det giver glæde og varme, udenpå og inden i.

 

25.5.2017 Børns venskaber

http://politiken.dk/forbrugogliv/art5958189/B%C3%B8rns-venskaber-stikker-dybere-end-voksne-tror

Børns venskaber stikker dybere end voksne tror. Jeg har set det, det er rigtig sandt, at børn kan indgå i venskaber, fra de er ganske små.

Det ses på at de rækker ud efter hinanden, allerede 1 år gamle kan børn have nære relationer til jævnaldrende, det er ikke kun tvillinger, der har det. I vuggestuen kan det ses, børn der leger tæt ved siden af hinanden, de synkronisere deres lege efter hinanden, eksperimentere med at tage og give ting til hinanden, smiler særligt til deres venner, ligesom de gør til deres forældre, når de bliver hentet osv. Mennesker er født til at indgå i relationer med mennesker.

🙂🙂🙂🙂🙂

24-Maj-2017

Udsatte børn

http://www.altinget.dk/social/artikel/s-om-udsatte-boern-hvor-bliver-den-samlede-indsats-af
DEBAT: Hvis vi skal hjælpe de udsatte børn, skal der en tidlig indsats til. Det er vi alle enige om. De gode intentioner fejler ikke noget. Men hvorfor sker der så ikke noget, spørger Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Det er da et godt debat emne, for i dag har vi meget viden, vi har mange fagfolk, der ser tegn på mistrivsel, og som også reagerer på deres faglige viden. Hvorfor er der så ikke statistisk en faldende kurve for, hvor mange udsatte børn vi har i Danmark. Det må da kunne gøres bedre.

Fremmedsituationen 23.5.2017

https://www.youtube.com/watch?v=QTsewNrHUHU

Fremmedsituationen viser det ca 1 årige barns reaktion på adskillelse og genforening med sin mor, det viser barnets adfærdsmønster for lignende situationer. Adfærdsmønstre har det med at stabilisere sig over tid, men kan ændres hvis barnet tilbydes anderledes erfaringer med samspil og kontakt.

God kontakt og godt samspil kan blive fremmet med Marte Meo, dvs Marte Meo styrker barnet med udvikling af sunde adfærdsmønstre.

22.5.2017 Sommeren nærmer sig

De lyse nætter begynder, og sommeren nærmer sig hastigt, faktisk er der midsommer om en måned, og så begynder det at gå den anden vej med lyset. Men lad os nyde det så længe, solen, varmen og forhåbentlig godt selskab, så der er nogen at samspille med og have kontakt med.

Måske skal vi planlægge sommerferien, eller bare nyde at have god tid sammen med vores nærmeste, dem vi sjovt nok ikke er så meget sammen med i hverdagen, som vi er med dem, vi ses med på vores arbejde.

Venskaber

At være unik og en del af et fællesskab