14.5.2017 Mors dag

14-Maj-2017

Klik her for at se nyheder fra uge 11

I dag er det mors dag, og der er flere velgørende organisationer, der har taget initiativ til at få os til at give et bidrag, eksempelvis:
Giv en pige ret!
I Mali lever der kvinder og piger, der ikke eksisterer.
De har ingen rettigheder, fordi deres familie enten ikke har råd til identitetspapirer eller ikke mener, at pigerne behøver papirerne.
Uden en fødselsattest kan de ikke gå i skole eller stemme.
Uden et identitetskort kan de ikke få en bankkonto, eller rejse frit rundt i deres eget land.
Uden en vielsesattest kan de miste retten til deres børn, hvis deres mand vil skilles.
Giv et "Giv en pige ret" Gavebevis
Et gavebevis giver en malisk pige eller kvinde papir på hendes rettigheder og muligheden for et bedre liv for hende selv og hendes familie.
http://www.givenpigeret.dk/

Det er tankevækkende, at livet er så forskelligt for mødre/kvinder, alt efter hvor i verden vi bor.

13.5.2017 Dion Sommer om tidlig læring

Dion Sommer mener ikke, at storbørnsgrupperne i børnehaverne skal sløjfes. Der skal bare være mere fokus på læring gennem leg og det i langt højere grad end egentlig organiseret undervisning.

- Man skal tage udgangspunkt i det sted, hvor børnene er, og i den aldersgruppe er legen og eksperimenteren gennem legen vigtig. Det kunne for eksempel være at tælle regnorme sammen med børnene. Selv om man ikke lærer noget, der er direkte brugbart i skolen, så er det alligevel med til at gøre børnene skoleklar på længere sigt, slutter Dion Sommer.

http://nyheder.tv2.dk/article.php/id-70632193/u0025253Aprofessor-tidlig-l/u002525C3/u002525A6ring-er-

Det er en stadig diskusion, om hvad børn skal lære inden de skal i skole, hvad er det vigtigste, de kan få med sig fra deres tid et i dagtilbud? Sommer mener ikke børn skal lære bogstaver, men at de godt kan lære noget om, at koncentrere sig i et stykke tid om en opgave og at sidde stille. Det gør børnene skoleparate.

Måske har Sommer ret i at børn kan lære at sidde stille, selvom man er begyndt at indrette skolen på, at børn lærer ved at være aktive og bevæge sig. Så måske er det vigtigste, at der er samarbejede mellem skole og dagtilbud om, hvad børnene skal kunne for at gøre overgangen lettere.

Vi kommer ikke udenom, at leg er en væsentlig måde at tilegne sig læring på, og det gælder ikke kun for børn. Voksne lærer også lettere med en legende tilgang til nyt, så bliver det lettere at huske væsentlige pointer. Det er det vi med Marte Meo kalder stemnigen, som vi regulere med at positivt bekræfte initiativer.

🙂🙂🙂

12-Maj-2017

Øjenkontakt

Øjenkontakt er livsbekræftende for det nyfødte barn, og senere har barnet mulighed for via øjenkontakten, at se kærligheden i mors blik, afstemme sig efter mors reaktion på egne handlinger og få øje på sig selv igennem mors kærlighed.

11.5.2017 Er du mors lille dreng?

Nu kommer der en opfølgning på Er du mors lille dreng?, historien om Jørn på TV 2.

Jørn er nu blevet 19 år, og på torsdag kan vi få at se, hvordan det er gået ham:

Jørn 19 år
Nu er Jørn så blevet 19 år. Han bor stadig hos plejefamilien, hvor han indtil nu har haft det godt. Men det er ved at være tiden, hvor Jørn vil flytte hjemmefra, og plejeforældrene Lilli og Uffe kæmper for, at Aarhus Kommune finder den rigtige institution til Jørn. De er ikke længere i stand til at håndtere Jørns svære handicap. Han er begyndt at stikke af hjemmefra, vil ikke tage sin medicin og er på vej ud i et hashmisbrug. http://omtv2.tv2.dk/nyhedsartikler/nyhedsvisning/husker-du-lille-joern/

Spørgsmålet er, om vi er blevet bedre til at opfange børns behov for hjælp, end vi var for 19 år siden, om vi i dag håndterer den viden vi har om børns udvikling, så udsatte børn får bedre muligheder for at få et godt liv.

😙

10.5.2017 Robusthed!

Ordet robust betyder egetræ

Robusthed er et buzzword i disse år – diskuteret, undersøgt, efterspurgt og kritiseret. Men at være robust handler dybest set om at kende og mærke sig selv – også når det gælder om at sige nej til urimelige krav, pres og et alt for højt tempo. Dette har overlæge Poul Lundgaard Bak skrevet en bog om, udgivet på forlaget Klim.

🙂🙂🙂

 

9.5.2017 Pædagogiske læreplaner

De nye pædagogiske læreplaner for daginstitutioner ser ud til at vægte læring i leg og daglig tilbagevendende aktiviteter. Det er godt, for læring foregår hele tiden, og at fokusere på leg og daglige tilbagevendende aktiviteter sikre, at dette vigtige læringsrum bliver inddraget i daginstitutionernes pædagogiske planlægning.

Det giver også mulighed for at se hvert barns udvikling i et andet perspektiv end med manual baserede koncepter. Marte Meo betyder og tager udgangspunkt i "egen kraft", der ses som drivkraft for barnets udvikling. Marte Meo er ikke et manual baseret koncept, men en metode, med et analyseredskab og en metodisk tilgang til praktisk pædagogik.

8.5.2017 Julekalender for de mindste

Julemandens computer er stjålet fra Ramasjang Lufthavn, og Ramajetterne sætter alt ind på at redde julen. Se om det lykkes på DR Ramasjang fra 1. december.

Det glæder vi os til at se. 🙂Julehygge med kontakt og samspil for familien.

se også næste uge

Du kan også komme tilbage til uge 18