07-Maj-2017

Samspil

Samspil med andre, samspil med musikken, samspil med naturen. Samspil handler om mere end, alene med sig selv. Samspil giver genklang i alle fibre, og får det hele til at vibrere. Samspil er det letteste mest naturlige, og samtidig det sværeste at definere. Der er så mange måder at samspille på. Den korteste vej er smilet mellem mennesker.

6.5.2017 Sommer sol og varme i maj

En sommerdag i maj, er som en gave, og gaven bliver ikke mindre af at dagen falder på en lørdag.

Forhåbentlig har mange nydt dagen, og fundet smil og soskin nok til mange andre dage. Smil og solskin sætter mange processer i gang, vi får gode følelser af det, og gode følelser smitter. Glædesfyldt samspil er som en spiral, der går opad, mere vil have mere.

🙂😀💋

5.5.2017 Turboglobalisering

Turboglobalisering kommer også til den pædagogiske verden (siger Dion Sommer). Der er robotter til mange ting allerede, og der kommer flere til. Inden for autisme området har man god gavn af at bruge robotter og computere til træne specifikke kompetencer. Så det er et spørgsmål om tid, inden der vil komme en "pædagogmedhjælper robot", der sikre bedre normeringer end vi har idag.

😙

4.5.2017 Kvalitet i dagtilbud


Gode normeringer skaber langt mere kvalitet end styrkede læreplaner, og samtidig er det økonomisk rentabelt på sigt, i det effekten kan måles mange år efter på socialt udsatte børn.

Hvordan kan vi lade være med at sikre gode normeringer i daginstitutionerne?

 

03-Maj-2017

Angst for vaccine?

Mere angst for børnesygdomme og følgerne af at få eks mæslinger, der tidligere kunne medføre dødsfald eller hjernehindebetændelse. Sygdommen er stadig aktuel i Rumænien, hvor der sidste år var 3400 personer, der blev smittet bare i løbet af efteråret, og der er rapporteret om 17 dødsfald. Kilde Samvirke maj 2017
Forhåbentlig kommer der ikke flere tilfælde af mæslinger i Danmark.

2.5.2017 Åbent samråd om pædagogers alenetid

Folketingets Social- indenrigs- og socialudvalg har kaldt socialminister Mai Mercado i åbent samråd om pædagogers alenetid i daginstitutioner. Ud fra BUPLs undersøgelse der viser at 3 ud af 4 pædagoger står alene med en børnegruppe på 17, og hvordan dette harmonere med ambitionerne for læringsmiljøet i daginstitutionerne.

Det bliver spændende at høre den debat.

😲

1.5.2017 Kom maj du søde milde

Det kribler og krabler derude, og alle små og store mennesker bliver fyldt i deres sanser, hvis de giver sig tid til at se, høre, lugte og mærke på blot en brøkdel af det. Forår og solskin gør udelivet lettere, når vi ikke skal have så meget tøj på, og når alting vågner til live med kriblen og krablen.

Det er som at blive barn på ny, at følge helt små menneskers første oplevelse med sand og græs og alt, hvad der ellers falder på deres vej ud i foråret.

🤪 🤪🤪

Her er der mere

Du kan selv se ved at klikke nedenunder