30.4.2017 Foråret er kommet stærkt

Foråret er kommet stærkt til Danmark, med sol, blæst og lidt varme, så nu skal alle passe på, de vinterblege kinder ikke bliver brændte.

Når alle børn skal ud i det dejlige vejr i deres stærke dagtilbud mandag morgen, så har de nok brug for lidt solcreme på deres kinder, og hvad der ellers stikker frem i den friske luft.

🙂🙂🙂🙂🙂

29.4.2017 Fortsat stræke dagtilbud

Hvis man regner lidt på det, gad jeg nok vide, hvad det koster at beregne, hvor de 100 mest trængte daginstitutioner er henne?

Hvis alle instituioner skal gøre op, hvor trængte de er, på et aftalt tidspunkt, og det skal indsamles og sammenlignes med andres opgørelser, og så skal der være nogen, der får løn for at vurdere, om det nu også kan passe, at de er så trængte, dem der sender deres opgørelse ind.

Men der er selvfølgelig en masse mennesker, der får arbejde på den måde.

🙂🙂🙂

28.4.2017 Flere uddannede pædagoger til institutioner med udsatte børn

I regeringsudspillet Stærke Dagtilbud lægges der op til, at der skal flere uddannede pædagoger til de 100 mest trængende daginstitutioner.

Det er meget smukt, at regeringen vil give de 100 mest trængte ekstra personale, særligt nu der er forskningsbaseret viden om, at ekstra personale er en af parametrene for kvalitet i dagtilbud, og at kvalitet i dagtilbud giver udsatte børn bedre betingelser for at klare sig til hele deres liv, samt at det oveni er økonomisk rentabelt, i forhold til det udsatte børn ellers koster samfundet.

Men sådan lidt efterrationalisering over, hvad der er af behov for indsats, sat i forhold til de 100 mest trængte, så lyder det ikke af ret meget, når det er til alle dagtilbud i Danmark. Især i betragtning af at dagtilbudsområdet har været udsat for udsultning igennem mange år.

 

 

27.4.2017 Stærke dagtilbud

Stærke dagtilbud? hedder regeringens udspil til en dagtilbudsreform.

Skal dagtilbud være stærke? og hvordan kan det mærkes, ses, høres eller sanses at et dagtilbud er stærkt? det synes jeg lyder underligt, jeg kan forstå, at ordet "stærke" sender signaler om noget med kraft i, men er der kraft i et dagtilbud?

Høj kvalitet kan jeg følge som et ord, der siger noget om et dagtilbud, selvom kvalitet også ind i mellem diskuteres. Så er der vel eninghed om, at kvalitet er godt, jeg kan bare ikke helt finde ud af om stærke dagtilbud, det er af det gode, eller om det signalerer noget, der slet ikke har med dagtilbud at gøre.🤨

Kjeld Fredens om læring

26.4.2017

25.4.2017, det var faktisk forår

det var faktisk forår

det var faktisk forår

det var faktisk forår

det var faktisk forår, hvor blev det af?

24.4.2017 Samspil

Samspil betyder, at der i det mindste er 2 om noget sammen. For at de 2 eller flere har noget, der kan kaldes samspil, så må de interagere med hinanden. Når de har interageret med hinanden i et stykke tid, så kan man måske kalde det, de har med hinanden, for en relation. For at opbygge en relation må der altså være flere interaktioner med (godt) samspil.

Ellers er man bare alene om at handle, tænke og føle.

Fortsættelse følger fra i sidste uge

Hvis vi er sammen om perspektiverne kan vi dele mere