9.4.2017 Påsken står for døren

Nu er det næsten påske, græsset er ved at være grønt og langt, og påsken er en tid med familiekomsammen, hygge og mad. Så når nu familien sætter sig til bords, så holder vi liv i traditionerne.

God påske til alle😀

8.4.2017 Gode rutinesituationer i dagtilbud

Der er udkommet en ny bog om Gode rutinesituationer i dagtilbud.

Fokus er på daglige tilbagevendende situationer, hvor der er meget læring i, og hvor det pædagogiske perspektiv kan være målrettet specifik læring. Bogen kobler teori og viden med praksis i rutinesituationer. Det er der ellers ikke meget fokus på, og det kan være svært at finde litteratur om emnet, ligesom det kan være svært at finde undersøgelser og forskning om rutinesituationer i dagtilbud. Hvad betyder tilknytningssystemet og tilknytningsmønstre for børn der går i eksemplevis vuggestue. Hvad kan måltider, soveritualer og goddag/farvel bidrage med til småbørns udvikling?

Spændende læsning🙂

7.4.2017 Spil og en legende indstilling

Spil og en legende indstilling til samvær med småbørn.👍

Små sjove spil og en legende indstilling skaber liv og glæde i samværd med småbørn, samtidig lærer de meget om at være sammen med andre, normer for god opførsel, hvad der kan deles, regulering af følelser osv.

En terning med ansigter kastes, og hvad viser den så for et ansigt, glad: hvordan ser man ud, når man er glad? hvad gør dig glad? Hvordan gør du med kroppen, og hvad siger du når du er glad? så kaster man igen, og hvad viser terningen så nu? det opbygger stemningen.👍

 

6.4.2017 Professionel kvalificering af personalet

Professionel kvalificering af personale i daginstitutioner er en af de vigtigste kvalitetsparametre for at opnå bedre læringsbetingelser for alle. https://twitter.com/BergmannEml

Når kvalificering af personale i daginstitutioner er en af de vigtigste kvalitetsparametre for at opnå bedre læringsbetingelser for alle i daginstitutioner, så kan man med fordel anvende Marte Meo metoden til denne kvalificering. For Marte Meo er en metode, der kan omsætte teorier, viden og forskning til anvendelig forstålig daglig praksis.

🙂🙂🙂🙂🙂

og så endda betyder Marte Meo ved egen kraft, det vil sige, kvalificeringen sker ud fra egen drivkraft, eget initiativ og tager afsæt i det der giver (egen) mening.

5.4.2017 Smil

Smil er den korteste vej mellem mennesker🙂

 

Der er mere end 100 måder at smile på🙂

 

Smiley uddeles i stedet for stjerner som anerkendelse af godt arbejde🙂

4.4.2017 Baby gråd

Babyers gråd skærper vores reaktionstid og motorik, men svækker vores mentale ydeevne og vores koncentrationsevne. Det er der lavet studie over, så det kan vi dokumentere (http://videnskab.dk/krop-sundhed/babyers-grad-skaerper-vores-reaktionstid). Har man selv været forældre til et barn, der græd meget, så kan det nok være, at man selv har mærket den lave mentale ydeevne og koncentrationsbesværet i den periode, måske har man også været bevidst om, at man forbedrede sin motorik og reaktionstid ved den mindste lyd af kategorien småklynk, for at forhindre det i at blive til gråd.

Nu viser et nyt studie (http://videnskab.dk/kultur-samfund/danske-babyer-graeder-mindst?utm_source=vores+nyhedsbrev&utm_campaign=e333a9d9f2-EMAIL_CAMPAIGN_2017_04_04&utm_medium=email&utm_term=0_d2f5c83eb4-e333a9d9f2-240015293) at danske babyer græder globalt set mindst, det er da noget!

Hvad er dit barns grådmønster? kan barnet berolige sig selv? bliver du forbedret motorisk og får øget din reaktionstid sammen med lav mental ydeevne og koncentrationsbesvær, så er det bare for en periode, og heldigvis så er det den korteste periode på globalt plan!

Vil du alligevel mene, at der kan gøres noget for dig og dit barn, så der forekommer mindre gråd, og så i får mere tid til at nyde hinandens selskab, så er Marte Meo et godt bud på at øge din mentale ydeevne og koncentration, samtidig med at du kan få lejlighed til at træne din motorik og reaktionsevne på en mere selvvalgt måde. I det et Marte Meo forløb kan kvalificere jeres samspil, og på den måde give mindre gråd og mere overskud.

03-April-2017

Samspil i en dansk kontekst, det handler ofte om mad og hygge

  • Sansehjerne

    Jeg spiser for at leve

  • Følehjerne

    Jeg lever for at spise

  • Tænkehjerne

    Men når jeg nu er i gang med at spise, så kan jeg lige så godt nyde min mad og måltidet, mens jeg spiser sammen med andre, der også nyder mad og måltider, tilsammen gør vi noget så dansk som at hygge med vores måltidskultur

Mad med mere

Jeg spiser både for at leve og jeg lever for at spise